Dhow Cruise Dinner, Marina

Dhow Cruise Dinner

En af de hyggeligste indslag man kan finde i pamfletten over ting man kan gøre i Dubai er at tage med på en cruise dinner. Kort fortalt bliver du hentet hjemme på din bopæl – privat eller på hotel, bliver kørt ud til en båd hvor der er en stor buffet med musik og drikkevarer i stor stil – og når man har sejlet nogle timer og spist sig godt mæt, bliver man kørt hjem igen, og så er den aften slut.

Det er en super måde både at underholde sig selv med; men også for folk bosiddende i Dubai der vil give deres gæster en hyggelig aften ude. Prisen for sådan en tur er godt kr. 300,- pr. person, så man må sige at man får meget for pengene.

Bookning gennem agent

Der er flere måder hvor man kan booke sin tur, og googler man ‘Dhow Cruise Dinner’ kommer der en lang række agenter op hvor man kan reservere igennem. De gange vi har været afsted har vi brugt North Tours som har været rigtig gode til at svare på deres e-mails og har overholdt alle aftaler vi har lavet.

Vær opmærksom på at der findes to cruises, og det er vigtigt at du lige finder ud af hvad du vil. Indtil videre har vi kun prøvet den båd der sejler i marinaen da vi elsker den moderne arkitektur som Dubai har at byde på dernede. Flotte skyskrabere i alle mulige farver – og er det det du også selv kan li’, så er det med at finde Marina-cruiset.

Alternativet er Creek Cruise som mere byder dig på det gamle Dubai – så hvis du er mere til kultur end farver, så er det her du skal sætte dit kryds. Der er ingen tvivl om at det også skal prøves så vi kan fortælle lidt om hvad det går ud på, og det kommer i et senere indlæg.

Mad under stjernerne

Det hele starter med at man bliver samlet op hjemme på sit hotel eller bopæl af den agent man nu har lavet en aftale med. Der kommer en lille minibus med plads til en 8 stykker – og der bliver højst sansynligt lige besøgt et par hoteller mere indtil bilen er fyldt op.

Når der er godt fyldt bliver man kørt videre ned på marinaen (hvis det er det cruise du har valgt) hvor din chauffør leder dig hen til båden. Her betales der kontant eller med kreditkort, hvorefter du har mulighed for at sætte indendørs i aircondition-miljø, hvor der til tider kan være lidt køligt – eller du kan komme ovenpå og sidde under enten halvtag eller i den frie natur – helt afhængig af hvad du selv mest er til, og hvad udendørstemperaturene siger til det i den periode du er afsted.

Kort over sejlturen i marinaenEfter en rum tid er skibet fyldt op med både turister, fastboende – og skam også lokale – og så lettes der anker!

Nu begynder det spetakulære udenoms-show, for hele sejlturen byder på marinaens enormt flotte og farverige skyskrabere.

Man bruger godt en time og 20 minutter på at sejle fra den grønne plet på kortet til højre, og til den røde, herefter vender man og sejler tilbage igen i lidt mere hastigt tempo.

Turen byder også på det klassiske foto eftersom hver båd har en fotograf tilknyttet. Kvaliteten er forfærdelig og det kan være lidt småsvært at tale sig ud af – så det er sådan set hurtigst bare at lade fotografen tage billedet og sige nej tak når man forsøger at få dig til at købe det for 50,- AED (ca. kr. 75,-).

Prisen lader ikke til forhandling, på trods af at billedet allerede er printet og du sidder med det i hånden – så det er penge ud af vinduet for dem, men det må de jo selv om. Vi tilbød at købe det for 10,- AED, men det ville de ikke være med til. Så måtte de smide det ud, men det er jo så deres valg.

Godt et kvarter efter at man har lagt fra kaj bliver der åbnet for maden. Selve buffeeten er ikke ekseptionel fantastisk – men den er fin nok. Oplevelsen på turen er det uvirkelige lys og miljø man er i, de fantastiske bygninger – og så det at sidde under åben himmel på en vuggende båd og spiser.

Det er lidt forskelligt fra gang til gang hvad man får – men primært er det salater, ris, kartofler og diverse simple kødretter. Hvis du er afhængig af ‘fine dining’ skal du ikke sætte næsen op efter noget her; men du skal i al fald nok blive mæt! Til dessert har der været kage, budding, frugt og nogle spøjse kolde og varme grøde.

Dhow Cruise Dinner - Marina SkylineDer er vand på bordene når man kommer, og der bliver hurtigt gået en omgang hvor man kan købe et udvalg af alkohol (øl, vin eller eksempelvis whiskey og ting i den dur) eller sodavand.

Sodavand lader til at være gratis trods der står ‘5 dhs’ på menukortet – for selvom vi har været aktive aftagere, er vi aldrig nogen der har prøvet at opkræve os noget for det vi har drukket.

Som man sidder og spiser og kigger på bygninger er der også lidt dæmpet musik til maden. Det bliver dog i løbet af aftenen afbrudt af lidt mavedans – så der er lidt at kigge på hvis man er til det. Det varer en 15 minutters tid – og er rimelig højt – men så bliver der ro til at spise igen.

Når man når ud hvor båden vender skal du sørge for at få hentet din dessert – kort tid herefter begynder der nemlig at blive lukket for maden. Det snød os første gang vi var afsted, og vi nåede faktisk ikke at blive rigtigt mætte.

Hvis man er til shisha er der også mulighed for at få sådan en at babbe på efter desserten – der ska du bare henvende dig til personalet – så finder de en frem og fyrer op under den for dig.

De sidste 20 minutter af turen bruger personalet på at rydde af, og man kan sidde og nyde den anden side af marinaen som man måske havde lidt sværre ved at se på vejen ud, da man nu sejler den anden vej. For den bedste oplevelse kan det anbefales at sidde uden tag over hovedet, og i højre side af båden. Så får man den flotteste side af marinaen præsenteret mens båden sejler langsomst.

Aftenen er slut og man lægger til kaj en gang ved 22-22:30-tiden. Her er man så selv ansvarlig for at finde sin chauffør for at komme tilbage til sit hjem eller hotel. Det kan dog godt være lidt en udfordring – men der er hjælp at hente.

Det er ikke altid samme chauffør der kører dig derud, som skal tage dig med tilbage – men du bliver ikke efterladt alene da der står en koordinator og sørger for at alle har en bil at komme med. Når din chauffør og dig har fundet sammen er det bare ind i bussen og turen baglæns hjem – og tak for en hyggelig aften!

Dhow Cruise Dinner - Buffeten
Dhow Cruise Dinner - Bordopstilling

Pris vs. oplevelse

Man giver ca. kr. 300,- for at blive samlet op, kørt til båden, mad, underholdning og hjemtransport – og selvom maden ikke nærmer sig den fine ende, ja så er prisen for sådan en aften faktisk rigtig god. Specielt når man tænker på at der er frie softdrinks og du selv er skyld i hvis du går sulten hjem.

Underholdningen kan man lægge i hvad man vil – men det helt store indslag er at sidde og kigge på alle bygningerne som man sejler. Det i sig selv – selv uden mad og transport – havde faktisk været pengene værd!

Det er uden tvivl en af de ting man skal igennem – både som turist eller vært for sine gæster. Den tur kan tages mange gange inden man bliver træt af arkitekturen; forudsat man godt kan lide den del af Dubai.

 

skrevet den by admin i Turist og eventyr

Tilføj en kommentar