Dubais billigste slagtervarer

Kød i lange baner hos Elfab Co.Hvis du ofte handler i Spinneys, Waitrose, Géant eller Carrefour så er du sikkert ofte kommet ud med en bon på mere end 500 dirhams – specielt hvis du har proppet vognen med godt kød. Men nu er det slut med skøre priser på bacon, pølser og spareribs, for ikke at tale om mørbrad, ribeye eller al slags lam.

En dag fortalte vores søde naboer os om Elfab Co. som er importør af frost og fersk kød fra hele verden. Deres største kunder er hoteller og supermarkeder – men de har intet imod at sælge til private; så længe det bare er kontant!

Elfab Co.

Hvis du sætter GPS’en syd på og kører ned til Dubai Investment Park 2 kan du finde Elfab Co.. Når du først har været i supermarkedet og handle kød ind til du får gæster på besøg, bliver det her dit nye yndlingssted lige efter din seng – for der er enormt mange penge at spare.

Google mapsBygning udefra

Det nemmeste er at plotte ‘ELFAB CO LLC – Dubai’ ind i din Google Maps og køre efter anvisningerne.

Priser og udvalg

Priserne varierer afhængig af hvor du får kødet fra. Har du en mørbrad fra USA, koster en anelse mere end den fra Brasilien – præcis som den ville i supermarkedet – forskellen er bare at her er den stadig billig!

 • Kylling (Frossen)
 • Kalkun (Frossen)
 • And (Frossen)
 • Okse/Wagyu (Frossen/Fersk)
 • Kalv (Frossen/Fersk)
 • Lam (Frossen/Fersk)
 • Fisk og skaldyr (Frossen)
 • Gris (Frossen)

Det er et sted hvor de større steder handler, så du køber ikke et par ribeye steaks – her køber du en ‘beef roll’ og så skærer du selv dine steaks ud af den. Men hey, what’s not to like? Så får du den præcis den størrelse du vil have den!

Det kan naturligvis give lidt udfordringer med opbevaringsplads – specielt når nogle minimumsvægte ligger på 5kg for en steg. Det er dog en udfordring vi er klar på at tackle – hellere end gerne.

Vi har ikke selv været hele udvalget af kød igennem, så kender endnu ikke alle priser, men følgende har vi fået lært:

 • Oksemørbrad (Fersk): 50-70 aed/kg
 • Ribeye (Fersk): 40 aed/kg
 • Kyllingefileter: 15 aed/kg
 • Svinekoteletter: 20 aed/kg
 • Røget bacon: 28 aed/kg
 • Spareribs: 22 aed/kg
 • And: 16 aed/kg

Sammenligner du med supermarkederne kan du se at du sparer helt op imod 75% på nogle af tingene – så der er ingen tvivl om at det er køreturen værd.

Har du været forbi derude og fået opdaterede priser, eller kender priser på andre af deres produkter end der er listet på siden, så hører vi meget gerne fra dig!

Hvordan er processen?

Du kan ikke bare vade ind og tage ned fra hylderne, det er ikke helt sådan det fungerer her. Du starter med at sørge for at have kontanter på lommen – man tager ikke kreditkort eller checks her – udelukkende kontanter.

Når du ankommer går du ind på det lille kontor hvor der står “Store” på døren. Her venter du på der kommer en og tager imod din bestilling. De har et lille hæfte hvor du overordnet kan se hvad de har – men der er dog ingen priser. Spørg hvis du er i tvivl, de er super søde til at hjælpe.

Efter du har bestemt dig for hvad du gerne vil have bliver det noteret på en seddel. Denne seddel tager du med dig ud igen og går lidt ned mod hvor du parkerede til en dør hvor der står “Accounting”. Her giver du den til damen lige inde for døren og sætter dig og venter på hun har tastet den ind; og så skal der betales.

'Accounting' til venstre, 'Store' til højre

Med kvitteringen i hånden går du tilbage til “Store”-kontoret og viser dem at du har betalt. Nu forsvinder de ud bagved i frostrummet for at plukke de varer du har bestilt. Du får det udleveret i et passende antal plastikposer – og så kan du ellers skynde dig hjem og få det på køl.

Det er altid en god ide lige at checke din kvittering da vi før er kommet til at betale for 9kg pølser istedet for 900gr – men der var ingen problemer da vi sagde det til dem, og vi fik pengene igen. Der var lige røget et komma et sted!

Hvordan er kvaliteten?

Vi må nok indrømme at ingen af os kender særlig meget til hvordan man præcist vurderer kvaliteten af kød. Vi kan smage om vi er tilfredse med kvaliteten i forhold til hvad vi har betalt for varen – og der kan vi kun sige at vi er tilfredse. Specielt deres spareribs har været rigtig gode – især efter 12 timers i sous viden!

Der er ingen grund til at smide penge ud hver gang du skal have lidt protein på bordet – så kør ned og besøg Elfab når du har tid, og fyld lageret godt op derhjemme!

Spareribs fra Elfab Co. efter 12 timer sous vide og 10 min. på grillen!
skrevet den by admin i Hverdagen i Dubai

Tilføj en kommentar