Hvor skal man bo i Dubai

The Palm Jumeriah

Nu hvor vi har besluttet os for at vi tager syd på til varmen og eventyret – ja, så er næste naturlige skridt nok at finde ud af hvor man egentlig vil bo dernede. Der er lidt for alle pengepunge, og selvom man umiddelbart skulle tro det, behøves det ikke at koste en bondegård at slå sig ned blandt sheikerne.

Når man søger efter bolig i Dubai er dubizzle.com det mest foretrukne redskab at bruge. Her er som sagt lidt for en hver smag – og pengepung. Du kan finde en 1-værelses lejlighed til under kr. 500,-/md. lidt udenfor midtbyen – eller en lækker penthouse med udsigt over Marinaen der skal lægges over kr. 100.000,- for hver måned…

Der er to centrale steder at bo såfremt man foretrækker en lejlighed; det er enten ved Dubai Marina eller Downtown Dubai. Hvis du er til hus og have, så har du en masse gated communities langs byen som man kan slå sig ned i, hvor det mest kendte nok er Arabian Ranches.

Husk altid når du kigger på priserne i Dubai, så angives disse pr. år – og betales ligeså. Nogle udlejere er dog til at forhandle med, og man kan få lov til at dele betalingen op på 2 eller 4 checks.

Dubai Marina

Dubai Marina Walk

Området omkring Dubai Marina består af en masse imponerende skyskrabere. Det er også kendt som ‘New Dubai’, og er rigtig populært blandt mange expats. Det er også her ‘Le Rêve’ ligger, som nok er det dyreste sted man kan slå sig ned i Dubai. Her bor både Hollywood-navne, sportsstjerner og andre folk der ikke synes at mangle noget. Skal du leje en lejlighed her, starter du på godt kr. 97.000/md. – og ved køb lægges der kr. 50 mio. før end du kan kalde noget dit eget.

Mariaen er et fantastisk sted – specielt hvis du er ung og kan li’ at feste lidt. Trods den stramme alkoholpolitik, sker der alligevel lidt hernede – og de fleste hoteller i nærheden byder op til dans og drinks når mørket falder på.

En to-værelses lejlighed her koster fra godt kr. 8.000/md., men så får du også 150 kvadratmeter at gøre godt med. Det er lidt andre størrelse end vi finder i Danmark. Spørgsmålet er så hvordan de reelle kvadratmeter er, men der er ikke andet at gøre end at komme ud og kigge!

Det er muligt at gå over nærmest hele marina-området, og det er skabt til at smutte ned om aftenen og få sig en mocktails på en af de mange cafeer der ligger spredt ud over det hele. Vil du hellere ind til midtbyen, kan du gå hen til metroen som har et stoppested i baghaven af området, og tage den fire stop til ‘Mall of The Emirates’ eller otte stop og lande ved ‘Dubai Mall/Burj Khalifa’. Fra begge stationer er det muligt at gå indendørs fra metroen og over til selve centeret. Det lyder måske lidt dovent og ikke særlig spændende – men når det er 45 grader udenfor, så sætter man pris på et afkølet rør at gå i!

Når du bor her, er det ikke nødvendigt at have en bil – medmindre du arbejder et sted hvor der ikke er andre muligheder fordi offentlig transport stadig er lidt en jungle. De fleste lejligheder her kommer med en eller flere overdækkede parkeringspladser – og nogle af tårnene har sågar valet-parkering. Med det sagt, er der stadig en del tid der skal bruges frem og tilbage til midtbyen hvis du elsker at gå på shopping, se på springvand og nyde synet af Burj Khalifa som solen går ned, og det er derfor ikke sikkert at Dubai Marina lige er dig.

Downtown Dubai

Downtown Dubai

Man kan ikke sige ‘Downtown Dubai’ uden at sige ‘Burj Khalifa’. Uanset hvor du står i Dubai kan du se det fantastiske bygningsværk der bare rager direkte ind i skyerne (hvis der var nogen), og så ved du hvor Downtown Dubai ligger henne. Alle de andre skyskrabere falmer lidt ved siden af det bizart store bygningsværk, men tro det eller ej – det er faktisk ikke så svært at få en lejlighed i det legendariske tårn. Efter ‘Le Rêve’ som ligger ved Marinaen, er dette en af byens mest prestigefyldte adresser. Det sætter naturligvis sit præg i prisen – men alligevel ikke i en grad der udelukker en godt lønnet familie. En et-værelses starter på godt kr. 13.000,-/md. og en to-værelses fra omkring kr. 22.000,-/md.

Det er ikke alle der vil bo i attraktionen – mange foretrækker at se på den fra deres stue – og det kan man jo udemærket godt forstå! Hvis du bor i eksempelvis ‘The Residences’ som er 9 bygninger lidt syd-vest for Khalifa, finder du ofte at de har et lækkert kig både ned til det store springvand som hver aften giver en ordentlig koncert med vand, lys og lyd – og kigger du opad ser du verdens højeste bygning. Det er da heller ikke skidt på nogen måde!

Downtown Dubai er et meget turistet område; men det virker ikke som om at der er flere turister end der er lavet plads til. Lige når aftenshowet omkring Dubai Fountain går igang, jo – bevares – så er der sort af mennesker. Men på en normal hverdag kan du faktisk sidde i fred og ro og spise en is midt i det hele. Du kan naturligvis også finde massere af restauranter og cafeer i det område her, og de fleste har kig direkte til områdets hovedattraktion.

‘Dubai Mall’, der er verdens største indkøbscenter målt på kvadratmeter, ligger også her. Faktisk er det forbundet med ‘Burj Khalifa’ via nogle underjordiske tunneler således man kan gå i et airconditioned område fra sin lejlighed og over at gøre sin shopping – ren luksus!  Der er over 1.200 butikker at vælge imellem, så det er bare at starte fra en ende af. Her finder du naturligvis alle de store og kendte mærker, men der er også plads til de sjove nichebutikker.

Gated Communities

Emirates Hills

Vi har ikke sat os frygtelig godt ind i de gated communities der ligger rundt omkring, men i flæng kan nævnes

 • Arabian Ranches
 • Emirates Hills
 • Emirates Living
 • The Palm Jumeriah
 • The Greens

De forskellige communities er nærmest små lukkede samfund – hvilket er super godt for det lokal-sociale, og specielt også skønt for familier med børn. Der er direkte adgang til engelske skoler i mange af de områder her, og visse af dem har også egne læger og lignende på kald.

Vi er nok ikke den rigtige målgruppe for sådan et sted, eftersom der ikke ligefrem er planer om børn, men der skal ikke være nogen tvivl om at man meget nemt kunne komme til at savne at åbne døren og gå ud og grille sig en bøf på weberen!

Mange biler på vejenBil eller ikke bil…

Desværre trækker det meget ned for os at man er nødt til at have en bil når man bor sådan et sted. Vores kørselsbehov er som udgangspunkt lig nul, men hvis vi skal til at stige ind i en bil hver gang vi skal ud at handle, eller bare lave en eller anden aktivitet udenfor communities mange vægge – ja, så vil det ændre sig drastisk.

Trafikken i Dubai er også en af de ting som de fleste expats ikke bryder sig om ved byen – og man må sige at det er helt forståeligt. Folk kører værre end hele Italien til sammen; det er mere overskueligt at navigere rundt i Rom med en anhænger end at skulle komme fra A til B i Dubai.

Hvis du har pengepungen iorden kan du få dig nogle lækre huse ude på The Palm Jumeriah, som nærmest alle kender. Verdens største menneskes ø – intet mindre. Med dens seksten blade giver den en usansynelig stor forøgelse af Dubais kyststrækning. Det betyder samtidig at uanset om du bor på den ene eller den anden side af sådan et blad – ja, så kan du gå direkte fra dit hus og ned på stranden. Det vil koste dig godt kr. 50.000,-/md. at få lov til at flytte ind i sådan en – men så har du også havvand et, bogstaveligt talt, stenkast væk.

Tanken er mildest talt fantastisk – men igen er der krav om bil. Som reglerne er pt. må der ikke køre busser på palmen; men man kan da håbe at det ændres med tiden. Hvis du vil ind til Downtown Dubai på lidt shopping – eller lige for en snack-macaron, så skal du lige sætte 2×30 minutter af til kørsel. Og det er forudsat at du ikke ramler ind i en kø på vejen!

Hvad passer til os?

Man kan lige så godt indse det med det samme – man kan ikke få det hele. Hvis det stod til os boede vi på 70. etage på 400 kvadratmeter med kæmpe tagterasse hvor der var både græs og palmer, en lækker pool – og naturligvis midt i byen med airconditioned adgang til alle bygninger. Catch our drift? Men det kan selvfølgelig ikke helt lade sig gøre – endnu, i al fald! Man kan aldrig vide hvilket projekt der dukker op i Dubai i morgen – og det er også det der gør det hele lidt spændende.

Vi har prøvet at skrive en liste over ting vi godt kan lide ved en bolig, lide at foretage os, en række bekvemmeligheder – og så prøvet at pointgive dem fra 0-3 i de forskellige typer lejlighed. Her er et uddrag af de ting som vi har målt på:

 • Shoppingmuligheder
 • Udsigt
 • Intet behov for bil
 • Privat pool
 • Fri for larmende naboer
 • Direkte adgang til strand
 • Motionscenter i bygningen

I skrivende stund ser den liste ud til at understøtte at vi i al fald ikke skal have os et hus, men at vi istedet skal finde os en lejlighed i enten Dubai Marina eller i Downtown Dubai. Vi skal afsted derned igen til april, og vil i den forbindelse gå lidt mere grundigt til værks om hvad vi kan lide ved de enkelte steder.

Umiddelbart kunne man forestille sig at det blev den mest centrale placering som muligt, altså Downtown Dubai – men vi er ikke så kendte i Marinaen endnu, så vi vil ned og bruge en del tid dernede, og fornemme strækningen mellem Downtown og Marinaen, om den er så lang og træls som man umiddelbart skulle tro.

Det bliver en spændende tur næste gang, og nu har vi også et konkret formål med den. Sammenholdt med det vejr som Danmark har budt os det sidste stykke tid, ja så må tiden godt tage at gå lidt stærkt så vi kan springe på flyet og komme ned i varmen!

skrevet den by admin i Tankerne bag

Tilføj en kommentar