Visa-run fra Dubai til Oman

Dit pas efter et visarunNår du ankommer til Dubai får du, såfremt du kommer fra et land der har en aftale med De Forenede Arabiske Emirater, ‘visa on arrival’. Det visum der bliver stemplet i dit pas er et turist-visum som giver dig 30 dage hvor du må opholde dig i landet, og så skal du ud igen.

Hvis man skal være helt striks foreskriver loven at du skal besidde en returbillet ud af landet når du ankommer. Det er dog ikke noget der bliver håndhævet, i al fald ikke overfor vestlige pas. Du bliver højest spurgt om hvor du skal bo mens du opholder dig i Dubai, men det er også det.

Kigger du i dit pas efter du er kommet indenfor står der at du må være her i 30 dage, dog kan du i skrivende stund opholde dig 40 dage på et sådan visa. Hvis du opholder dig i landet efter den 40. dag skal du betale en afgift på AED 100,- for første dag og AED 25,- pr. efterfølgende dag du overskrider.

Der er to muligheder for forlængelse af pas. Du kan enten henvende dig hos ‘DNRD’ (General Directorate of Residency and Foreigners Affairs Dubai) og betale AED 800,- (ca. DKK 1.200,-) for en forlængelse på 30 dage. Det kan du dog kun gøre én gang.

Alternativt kan du lavet et visa-run, og det er det som dette indlæg kommer til at handle om.

Hvad er et visa-run?

Kort fortalt går et visa-run ud på at du forlader de Forenede Arabiske Emirater og kører ind i Oman, hvorpå du kører direkte tilbage igen. På den måde for du stemplet i dit pas at du har forladt landet, opholdt dig i et andet land (Oman) og kommer ind i landet igen – hvorpå du får et frisk turist-visum.

Tricket, som man måske kan kalde det, er fuldt ud lovligt. Der er massere af expats der benytter sig af det i forbindelse med at de leder efter job hernede, eller måske bare har lyst til at hænge ud et sted hvor der er dejlig varmt og ikke har lyst til at komme hjem til våde Danmark…

Hvem kan lave et visa-run?

Hvis du er i De Forenede Arabiske Emirater på et 30-dages turist-visum og kommer fra et af de lande hvor man tilbyder ‘visa on arrival’, så kan du benyttet dig af muligheden for at forlænge opholdet ved hjælp af et visa-run som beskrevet i indlægget.

Landende der tilbydes et gratis ‘visa on arrival’ er:

 • Andorra
 • Australien
 • Belgien
 • Brunei
 • Cypern
 • Danmark
 • Finland
 • Frankrig
 • Grækenland
 • Holland
 • Hong Kong
 • Irland
 • Island
 • Italien
 • Japan
 • Liechtenstein
 • Luxembourg
 • Malaysia
 • Malta
 • Monaco
 • New Zealand
 • Norge
 • Portugal
 • San Marino
 • Schweiz
 • Singapore
 • Spanien
 • Storbritannien
 • Sverige
 • Tyskland
 • USA
 • Vatikanet
 • Østrig

Såfremt du er igang med at ansøge om arbejds- og opholdsvisum og skal ud og ind igen for at få de korrekte stempler i passet er et visa-run også en mulighed. Det er et både nemmere og billigere alternativ istedet for at skulle flyve tilbage til sit hjemland.

Hvordan kommer jeg afsted?

De tre nemmeste måder at komme afsted på er alle med bil. En lejebil, charmer en bekendt med bil til at køre dig, eller med et bureau der tilbyder at tage rattet og få dig sikkert frem og tilbage med forklaringer på alt der sker.

Problemet ved selv at leje en bil og køre turen er at de forsikringer der ofte er med lejebilerne kun dækker i De Forenede Arabiske Emirater og det betyder at så snart du kører ind i Oman, eller opholder dig i ingenmandsland, så er du ikke længere dækket.

Visa-run kan også køres med bureauer der guider dig igennem hele turen - og lægger bil til!Har du en bekendt hernede som har egen bil kunne vedkommende måske lokkes med på turen – og man kunne måske gøre en dag ud af det og se lidt af Oman. Ellers er der bureauerne tilbage.

På den første tur ville det være en rigtig god at tage et bureau, så kender du proceduren, og det er slet ikke dyrt. Prisen for sådan en tur ligger et sted omkring AED 150-200,- med opsamling på din egen adresse.

Vi har tidligere benyttet os af Elite Visa Run der kører i en nyere Toyota Previa, og det var en rigtig fin tur. Chaufføren talte godt engelsk og var god til at forklare hvad vi skulle de forskellige steder. Han var hele tiden ved vores side hvis der var spørgsmål og vi kunne sidde stille og roligt i bilen og udfylde de papirer der nu skulle til.

Turen til Oman og tilbage igen

Hvis du vælger selv at køre, eller bare gerne vil forberede dig lidt på hvad der skal ske, så har vi lavet en lille guide. Hvis du downloader guiden og åbner den i Google Earth kan du se hele ruten med de ting du skal være opmærksom på hen ad vejen.

 

Fordelen ved at bruge Google Earth til at få overblik over turen med er at du nemt ville kunne overskue alle checkpoints, grænseovergange og andre ting du støder på. Der er sat knappenåle ind hvor du skal være opmærksom med en beskrivelse af hvad du skal på det givne punkt.

Så kan det det da næsten ikke blive nemmere!

Generelt om turen

Du har godt 250 kilometer foran dig og vi har gjort det på cirka 3,5 time. Tiden afhænger meget hvor stærkt du kører, hvilken trafik du møder på vejen og er ikke mindst påvirket af ventetider ved de forskellige skranker. På en dårlig dag kan du godt have brugt 5 timer på turen, så sørg for at have en buffer.

Visa-run, Et flot kig til bjergene imellem de to kontrolpunkterDet kan godt betale sig at køre tidligt om morgenen eller sent om aftenen, her er der mindst aktivitet på vejen og ikke mindst færrest køer ved skrankerne.

Med i oppakningen skal du medbringe:

 1. Dit gyldige pas
 2. En kuglepen
 3. AED 50,- seddel
 4. Lidt tålmodighed

Det er en rigtig køn tur, og hvis man ikke har travlt kan man sagtens tage det stille og roligt. Landskabet ændrer sig løbende som man kører, og der er altid noget sjovt at kigge på. De mange små butikker og værksteder langs vejen kan også være et stop værd.

Afgang

Inden du kører bør du sikre dig at alle i bilen har deres pas med så du undgår problemer. Kontroller at de alle er gyldige og informer passagererne hvis du kan se at de har været for længe i landet ifht. deres 30+10-dages grænse. Ikke at det er et stort problem, men blot så de er opmærksomme på at de vil blive opkrævet ekstra inden de kan forlade landet.

Vejen ud af Dubai, hvis det er her du har slået dig ned, er rimelig lige til. Bare fang E44 og følg den øst over. Skulle du være i tvivl så kan du indstille din GPS i bilen på det først checkpoint og bruge det til at pejle efter.

Checkpoints

Det første du oplever på turen er at du skal igennem to checkpoints. Det første checkpoint er når du kører fra De Forenede Arabiske Emirater til Oman, og det andet er når du returnerer til De Forenede Arabiske Emirater igen efter at have kørt igennem Oman i godt 20 kilometer.

Der er også en vej nord om hvor du undlader disse checkpoints, men alle vi har talt med har refereret til denne rute. Turen nord om tager en smule længere tid, men kører du i prime-time kan det måske være en fordel at tage den vej rundt da der er mindre biler. Tag et kig på et kort, det skulle være ret nemt at lure.

Der er ikke meget hokus pokus ved det, men hav alle pas klar når du kører op til checkpointet, og sørg for der ikke er nogen der har solbriller eller lignende på da de er gode til lige at checke ansigter på dem der nu engang passerer.

Her er ingen stempler, bare ren kontrol af pas – ligesom når man i gamle dage skulle til Tyskland for at fylde bilen med slik og sodavand. Så hvis der ikke er for meget trafik, så man er hurtigt videre herfra igen.

Dit exit-stempel

Når du er kommet igennem checkpoint #2 fortsætter du bare ad E44. Du kan følge skiltene mod Hatta indtil du kommer til en stor rundkørsel hvor du kan komme af til Hatta Fort Hotel. Her drejer du af før hotellet og følger skiltene mod Oman.

Nu skal du holde øje, eller have coordinaterne på din GPS, for det er nemt at misse den skurvognslignende bygning du skal holde ind ved for at få dit exit-stempel. Cirka 20 kilometer efter det sidste checkpoint støder du på den. Parker bilen og gå hen til vinduet og få dit exit-stempel. Der er som udgangspunkt ingen betaling forbundet med det, og du er hurtigt videre.

Visa-run, her får du dit exit-stamp fra De Forenede Arabiske Emirater

Såfremt du har været i landet mere end dine 30+10 dage får du en opkrævning som nævnt i starten af indlægget. Det er der som udgangspunkt ikke noget farligt i, men før end du kan komme videre skal du krydse vejen til bens og betale hvad du skylder. Først herefter kan du få dit exit-stempel og komme videre.

Når du forlader stempelkontoret er du i ingenmandsland i godt 10 kilometer før end du kommer til Oman. Nyd turen – nu kan man rigtig begynde at mærke at landskabet ændrer sig. Man kommer fra store orange sandklitter og pludselig er der de mest syle spidste bjerge man kan forestille sig.

Omans toldere

Godt 2 kilometer nede af vejen støder du på Omans toldere. De tager et hurtigt kig i bilen, både indvendig og i bagagerummet. Herefter får du udleveret en lille seddel som du skal have med dig ind på immigrationskontoret senere.

Passagerer kan blive siddende i bilen, men som chaufføren bør du vise lidt velvillighed og gå ud og åbne for bagagerummet og tage imod papiret.

Det tager ikke mange sekunder og er du lidt samarbejdsvillig vil du hurtigt på farten igen.

Ind- og udstempling i Oman

Fortsæt yderligere 8 kilometer og du kommer til en officielt udseende bygning med en stor kuppel på. Det er her du skal ind og have din specielle ‘visa-run’-behandling.

Visa-run, Omans Visa Application FormDu skal udfylde en ‘Visa Application Form’ som du finder på et rundt bord til højre når du kommer ind i bygningen. Se eventuelt billedet her til højre. Hvis du er kørende med et bureau har de højst sansynligt papirene med som du kan udfylde i bilen – og du kunne jo tage et par stykker med hjem til næste tur!

Når du har udfyldt sedlen med de oplysninger som du nu kan (vær opmærksom på at en del af felterne bare skal efterlades blanke, eks. occupation og alle de øverste), så kan du gå hen til skranken for at få dine stempler.

Normalt vil man få et entry-stempel som koster AED 180,- men siden midt 2012 er det muligt at få sit exit-stempel med det samme hvis du blot nævner at du er på visa-run og du forlader Oman igen med det samme. Nu slipper du med AED 50,- og tre fine stempler i passet.

Vigtigt: Husk at få stemplet sedlen du fik ved tolderne da de kiggede i dit bagagerum!

Visa-run, Oman immigrationskontor

Når du har klaret det kan du løbe en tur på toilettet eller shoppe lidt i kiosken som er inde i bygningen så du er klar til tilbage-turen. Når depoterne er henholdsvis tømt og fyldt op – så tag bilen og vend snuden den anden vej og sæt retningen mod De Forenede Arabiske Emirater igen.

Omans toldere igen

Nu skal du nærmest tage alle stoppene i modsat rækkefølge. Det første du støder på er 8 kilometer nede og er der hvor du før fik checket dit bagagerum. Det går meget smertefrit – bare rul dit vindue ned og tril stille og roligt hen til vinduet og giv dem sedlen du fik fra dem i første omgang og som du fik stemplet i Oman sammen med dit pas.

Værre var det ikke – foden på speederen og fortsæt med snuden hjemad.

Entry-stempel, velkommen tilbage!

To kilometer oppe ad vejen kommer du til området hvor du før fik dit exit-stempel i dit pas – og måske var du herovre hvis du var kommet til at overskride dine 30+10 dage og havde en betaling der skulle klares før end du måtte komme videre. Om ikke andet, så skal du bare parkere bilen og stige ud.

Du finder immigrationskontoret i hjørnet af parkeringspladsen, og her går du ind af den højre dør. Der er tre køer hvoraf den ene kun er til øjenscanning i forbindelse med arbejds-tilladelser – så hold øje med hvor du stiller dig. Skiltningen er dog fin, så du burde ikke være i tvivl.

Visa-run, Immigrationskontoret for De Forenede Arabiske Emirater

Nu skal du bare krydse fingre for at køen ikke er for lang, eller dem der står foran dig i det mindste også har de rigtige pas. Det er ikke skrevet på den måde for at være racistisk – men der er simpelthen stor forskel på behandlingstiden med et vestligt pas modsat mange andre. Så er der tydelige tegn på en europæer-kø og en ikke-europæer-kø, ja så tag den første!

Processen er det samme som du oplever i lufthavnen – de kigger på dig, du får et par stempler og så kan du sådan komme videre.

Checkpoints

Visa-run, stemplet der giver dig 30 dage mereNu står du rent faktisk i De Forenede Arabiske Emirater med et fuldt gyldigt pas – men der er alligevel et stykke hjem endnu. Du skal lige igennem de to checkpoints som du også tog på vejen ud.

Igen, af med solbrillerne, ræk kontrolløren jeres pas og så er i hurtigt videre. Det gælder begge checkpoints – både ind og ud af Oman.

Turen er slut for denne gang!

Når du har forladt det sidste checkpoint og du igen er i De Forenede Arabiske Emirater, så har du gennemført dit visa-run! Følg E44 hjemad og smid en bøf på grillen efter en velfortjent køretur. Selvom der er mange punkter, så er det faktisk en super enkel procedure når du bare lige har prøvet den en enkelt gang.

Alt ovenstående er beskrevet udfra gældende regler og med ditto priser, så vær opmærksom på at dette kan ændre sig med tiden.

God tur!

skrevet den by admin i Hverdagen i Dubai, Turist og eventyr

3 Svar til Visa-run fra Dubai til Oman

Tilføj en kommentar