Dubais billigste slagtervarer

Hvis du ofte handler i Spinneys, Waitrose, Géant eller Carrefour så er du sikkert ofte kommet ud med en bon på mere end 500 dirhams - specielt hvis du har proppet vognen med godt kød. Men nu er det slut med skøre priser på…Læs mere

Hushandel i Dubai

Det er en stor beslutning at købe et hus - specielt hvis du er 5.000 kilometer hjemmefra når du gør det. Vi har lige været processen igennem og vil gerne dele vores erfaringer og kaste lidt lys over de muligheder der er når man…Læs mere

Visa-run fra Dubai til Oman

Når du ankommer til Dubai får du, såfremt du kommer fra et land der har en aftale med De Forenede Arabiske Emirater, 'visa on arrival'. Det visum der bliver stemplet i dit pas er et turist-visum som giver dig 30 dage hvor du må…Læs mere

Ferielejlighed gennem Airbnb

Vi blev først introduceret til Airbnb for godt et års tid siden, og ved første øjekast vakte det ikke umiddelbart vores interesse. Vi havde ikke rigtig lyst til at 'bo i andres hjem' når vi var afsted på ferie. Den holdning skulle dog vise…Læs mere

Dhow Cruise Dinner, Marina

En af de hyggeligste indslag man kan finde i pamfletten over ting man kan gøre i Dubai er at tage med på en cruise dinner. Kort fortalt bliver du hentet hjemme på din bopæl - privat eller på hotel, bliver kørt ud til en…Læs mere

Dubais billigste slagtervarer

skrevet den by admin i Hverdagen i Dubai | Skriv en kommentar  

Kød i lange baner hos Elfab Co.Hvis du ofte handler i Spinneys, Waitrose, Géant eller Carrefour så er du sikkert ofte kommet ud med en bon på mere end 500 dirhams – specielt hvis du har proppet vognen med godt kød. Men nu er det slut med skøre priser på bacon, pølser og spareribs, for ikke at tale om mørbrad, ribeye eller al slags lam.

En dag fortalte vores søde naboer os om Elfab Co. som er importør af frost og fersk kød fra hele verden. Deres største kunder er hoteller og supermarkeder – men de har intet imod at sælge til private; så længe det bare er kontant!

Læs mere

Hushandel i Dubai

skrevet den by admin i Hverdagen i Dubai | 13 kommentarer

Køb hus i DubaiDet er en stor beslutning at købe et hus – specielt hvis du er 5.000 kilometer hjemmefra når du gør det. Vi har lige været processen igennem og vil gerne dele vores erfaringer og kaste lidt lys over de muligheder der er når man køber hus i Dubai.

Det kan være svært at have tålmodighed til at vente på at der er sparet op til udbetalingen, det er der ingen tvivl om. Kigger du efter i sømmene, er der måske alligevel er hjælp at hente på et boligmarked der kaster så meget om sig med afgifter og gebyrer, at du nærmest overvejer om det var sjovere at betale SKAT i Danmark.

Hvis du godt kunne tænke dig at blive i Dubai i en længere årrække, så er dette indlæg nok til dig. Hvis du ser fornuften i ikke at betale høje huslejer men istedet betale dig selv – ja, så er det bare at læse videre!

Læs mere

Visa-run fra Dubai til Oman

skrevet den by admin i Hverdagen i Dubai, Turist og eventyr | 3 kommentarer

Dit pas efter et visarunNår du ankommer til Dubai får du, såfremt du kommer fra et land der har en aftale med De Forenede Arabiske Emirater, ‘visa on arrival’. Det visum der bliver stemplet i dit pas er et turist-visum som giver dig 30 dage hvor du må opholde dig i landet, og så skal du ud igen.

Hvis man skal være helt striks foreskriver loven at du skal besidde en returbillet ud af landet når du ankommer. Det er dog ikke noget der bliver håndhævet, i al fald ikke overfor vestlige pas. Du bliver højest spurgt om hvor du skal bo mens du opholder dig i Dubai, men det er også det.

Kigger du i dit pas efter du er kommet indenfor står der at du må være her i 30 dage, dog kan du i skrivende stund opholde dig 40 dage på et sådan visa. Hvis du opholder dig i landet efter den 40. dag skal du betale en afgift på AED 100,- for første dag og AED 25,- pr. efterfølgende dag du overskrider.

Der er to muligheder for forlængelse af pas. Du kan enten henvende dig hos ‘DNRD’ (General Directorate of Residency and Foreigners Affairs Dubai) og betale AED 800,- (ca. DKK 1.200,-) for en forlængelse på 30 dage. Det kan du dog kun gøre én gang.

Alternativt kan du lavet et visa-run, og det er det som dette indlæg kommer til at handle om.

Læs mere

Ferielejlighed gennem Airbnb

skrevet den by admin i Turist og eventyr | Skriv en kommentar  

Airbnb - Nemmere, hurtigere, sjovere!

Vi blev først introduceret til Airbnb for godt et års tid siden, og ved første øjekast vakte det ikke umiddelbart vores interesse. Vi havde ikke rigtig lyst til at ‘bo i andres hjem’ når vi var afsted på ferie. Den holdning skulle dog vise at ændre sig en del efter vi brugte et par måneder på hoteller rundt omkring i og udenfor Europa i løbet af det næste halve års tid.

Der går en grænse et sted hvor man simpelthen ikke orker at skulle stå op for at nå morgenbuffeten, eller man for 3. gang på samme dag skal fortælle roomservice at man egentlig bare ønsker at chille og ikke behøves at få redt seng idag. Når vi tager på ferie har vi ikke travlt med at skulle se alt, men kan nu godt lide også bare at være afsted og slappe af i nye omgivelser, og specielt også at nyde vores hotelværelse nu hvor vi har betalt for det i dyre domme.

Med de sidste mange ture afsted i mente valgte vi at tage endnu et kig på Airbnb (airbnb.dk) for at se om der var noget der kunne friste os. Vi blev lidt overrasket over at se hvor mange lejligheder der egentlig var dedikerede ferielejligheder – både for ejerne selv, men også bare til normal udlejning. Det er åbenbart ikke helt unormalt lige at have en lille lejlighed stående i Paris til en weekendtur…

Derfor besluttede vi os for at så skulle det prøves. Prismæssigt kan det koste en brøkdel af hvad et hotel gør, plus du har somregel også mulighed for at lave mad i dit eget køkken – endnu en af de ting man kan komme til at savne gevaldigt hvis man er længe væk!

Læs mere

Dhow Cruise Dinner, Marina

skrevet den by admin i Turist og eventyr | Skriv en kommentar  

Dhow Cruise Dinner

En af de hyggeligste indslag man kan finde i pamfletten over ting man kan gøre i Dubai er at tage med på en cruise dinner. Kort fortalt bliver du hentet hjemme på din bopæl – privat eller på hotel, bliver kørt ud til en båd hvor der er en stor buffet med musik og drikkevarer i stor stil – og når man har sejlet nogle timer og spist sig godt mæt, bliver man kørt hjem igen, og så er den aften slut.

Det er en super måde både at underholde sig selv med; men også for folk bosiddende i Dubai der vil give deres gæster en hyggelig aften ude. Prisen for sådan en tur er godt kr. 300,- pr. person, så man må sige at man får meget for pengene.

Læs mere

Mads & Monopolet i Dubai

skrevet den by admin i Turist og eventyr | Skriv en kommentar  

Mads & Monopolet - Live fra Dubai
Det er ingen hemmelighed at vi glæder os enormt til at flytte til Dubai. Derfor griber vi alle chancer vi får for at bruge lidt tid hernede indtil flyttedagen indtræffer. Vi var så heldige at der lige var to ugers ferie der skulle bruges inden vi ramte maj måned; og destinationen, ja – den kendte vi jo nærmest på forhånd!

Ved lidt tilfældigheder opdagede vi at Mads & Monopolet, som vi begge er kæmpe fan af, ville sende fra Dubai i løbet af april måned – og derfor fik vi flettet vores ferie rundt om deres sendedato så vi kunne se hvad de havde at byde på. Det kunne være lidt af en oplevelse, specielt fordi det var første gang at Mads og hans team af selvudnævnte eksperter begav sig udenfor Danmark at sende.

Læs mere

Transportmuligheder

skrevet den by admin i Hverdagen i Dubai, Turist og eventyr | Skriv en kommentar  

Dubai Metro

Uanset om du er turist eller om du har valgt at slå dig ned permanent i Dubai, skal du jo kunne komme lidt omkring. Her kigger vi på hvilke muligheder der er, og hvad du skal være opmærksom på når du bevæger dig rundt i byen.

Infrastrukturen er ikke helt i stil med den vi har herhjemme, og offentlige transportmidler er ikke helt godt planlagt endnu. Man kan altid leje eller købe en bil, men man kommer også nemt rundt med en af byens mange taxaer. Ellers er der tilbage og gå – og det kan også vise sig at være en udfordring til tider!

Læs mere

Burj Al Arab, Skyview bar

skrevet den by admin i Turist og eventyr | Skriv en kommentar  

Jumeirah Beach Hotel (tv) og Burj Al Arab (th)

På dansk kender vi den mest som ‘Sejlet’, men dens rigtige navn er Burj Al Arab, som betyder ‘Arabernes tårn’. Hotellet åbnede i 1999, og er altså en af de tidligere bygningsværker i Dubais nuværende bybillede; og nok også en af grundende til at vi danskere kender bygningen så.

Bygningen rummer et hotel, og de påstår selv at de er verdens eneste syv-stjernede hotel. Eftersom skalaen kun går til seks, er der lidt uenigheder om det egentlig er rigtigt at smykke sig med den titel – men nu er vi jo i Dubai…

En overnatning er det ikke blevet til endnu, men vi har tilbragt nogle timer i selskab med et dygtigt personale i deres sky-bar. Her byder de på et vælg af forskellige retter, og selvom de reklamerer med ‘afternoon tea’ skal du ikke regne med at du kan klemme så meget som een bid mad mere ned når du tager derfra. På verdens eftersigende fineste hotel slipper du med 800,- per person for sådan en omgang; og det er slet ikke så galt som det måske kunne lyde.

Læs mere

En lejeguide til Dubai

skrevet den by admin i Tankerne bag | Skriv en kommentar  

Når du først har besluttet at det dit nye hjem skal være Dubai, så er der jo pludselig en masse spørgsmål der melder sig. Et er hvor man vil slå sig ned – men et andet er også hvad der egentlig skal til for at man kan pakke sit habengut og tage afsted, og er der egentlig nogle ekstraordinære udgifter som man ikke havde regnet med?

Vi har ikke selv mærket det på egen krop endnu, men det betyder ikke at man ikke kan suge på andres erfaring. Det er resulteret i følgende indlæg hvor vi tager et kig på de største faldgruber, både i forbindelse med håndteringen af ejendomsmæglere, men også hvad loven siger generelt, og hvad der løber på af udgifter som du måske ikke lige havde regnet med i budgettet.

Læs mere

Hvor skal man bo i Dubai

skrevet den by admin i Tankerne bag | Skriv en kommentar  

The Palm Jumeriah

Nu hvor vi har besluttet os for at vi tager syd på til varmen og eventyret – ja, så er næste naturlige skridt nok at finde ud af hvor man egentlig vil bo dernede. Der er lidt for alle pengepunge, og selvom man umiddelbart skulle tro det, behøves det ikke at koste en bondegård at slå sig ned blandt sheikerne.

Når man søger efter bolig i Dubai er dubizzle.com det mest foretrukne redskab at bruge. Her er som sagt lidt for en hver smag – og pengepung. Du kan finde en 1-værelses lejlighed til under kr. 500,-/md. lidt udenfor midtbyen – eller en lækker penthouse med udsigt over Marinaen der skal lægges over kr. 100.000,- for hver måned…

Der er to centrale steder at bo såfremt man foretrækker en lejlighed; det er enten ved Dubai Marina eller Downtown Dubai. Hvis du er til hus og have, så har du en masse gated communities langs byen som man kan slå sig ned i, hvor det mest kendte nok er Arabian Ranches.

Husk altid når du kigger på priserne i Dubai, så angives disse pr. år – og betales ligeså. Nogle udlejere er dog til at forhandle med, og man kan få lov til at dele betalingen op på 2 eller 4 checks.

Læs mere

1 2   Next »